Trolleys

Ik heb een lange tijd een obsessie gehad voor mensen met trolley’s. En dan bedoel ik boodschappen trolley’s, die rijdende tassen waar vooral oudere mensen hun boodschappen mee doen. Deze intressse in onstaan nadat ik in een supermarkt bij mij in de buurt een bordje zag waarop stond dat het verboden was om de trolleys mee de winkel in te nemen. Er stond dan ook bij de ingang van de winkel een

bonte verzameling aan trolleys. Welke trolley hoort en nou bij wie en worden ze ooit nog opgehaald. Ik ben hierna naar de markt op de BinnenRotte gegaan om mensen samen met hun trolleys te zien. Met een korte fotoserie krijg je al een beeld van de relatie tussen een trolley en de eigenaar en hoe ze bewust of onbewust op elkaar gaan lijken.

Unhealthy Fruit
Ik woon in een multiculturele wijk in het westen van Rotterdam schuin boven shisha bar. Als de wind op mijn raam gericht staat komen de zoete fruitgeuren mijn kamer binnen. Tijdens mijn tijd in deze wijk is er veel veranderd en komen er steeds meer hippe eet/koffietentjes en barretjes bij. Dit object is de eerste voorstelling van de gentrificatie van mijn wijk. Dit is object nummer 1. in een komende serie objecten.
I live in a multicultural area in the west of Rotterdam close to a shisha bar. When the wind is aimed at my window the sweet scents of the tobacco reaches my room. During my time in the area I have seen a lot of changes. A lot of shops have been replaced by trendy food/coffee bars and also regular bars. I want to show this gentrification of my area with this object. This is Number 1. in a coming series of objects.
Stardust – crematie in de atmosfeer.
Tegenwoordig wordt er steeds meer nagedacht over alternatieve manieren van een uitvaart, dit komt vooral door overbevolking. Ook wij zijn hier mee bezig geweest, we werden hierbij geïnspireerd door de raketlanceringen van SpaceX en de verdere plannen van Elon Musk.
Door iemand de ruimte in te schieten met een raket en los te laten op een moment dat ze net de atmosfeer hebben verlaten branden zij hier in op. Tijdens de terugkeer naar de aarde zullen zij gecremeerd worden door onze atmosfeer en zal er een vallende ster ontstaan.
Dit brengt ook weer mogelijkheden voor nieuwe manieren van de uitvaart en het rouwproces. Zo kan je nu avonds de familie en vrienden verzamelen en kijken naar deze crematie. Op deze manier is er geen specifieke plek nodig om iemand bijvoorbeeld te begraven.
In eerste instantie zal dit nog prijzig zijn en niet voor iedereen weggelegd. We zullen dus moeten beginnen met de rijkere mensen en dan vooral de echte sterren. Op deze manier zullen zij voor altijd ‘’vallende’’ sterren zijn en kunnen we collectief rouwen.
Hierna zal het door technologische ontwikkelingen snel goedkoper worden en een goed alternatief zijn voor een uitvaart.